Sunday, 18 February 2018

8 TIPS MEMILIH KOLAGEN YANG BAIK

Salam..

bulan ni bulan CANTEK dari Shaklee..

 harini cikgu nak share pasal Collagen yg kebabom tu..berbondong-bondong orang oder sebab ni bulan Best! ! Buy 4 Collagen + 1 Vit C LESS 10

Apa yg best dengan Collagen ni?
terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)..
bukan main2 yerrr...
KESAN TERBUKTI! dalam 8 minggu aje @ 2 bulan..
sebab tu mana2 customer cikgu yang nak menikah, cikgu suruh borong siap2 offer buy 4 NI .
konfem gebu n flawless masa majlis nanti!

 




eh..eh...moh kembali kepada tajuk asal..
8 TIPS MEMMILIH KOLAGEN YG BAIK


 (lepas ni bolehla tgk kolagen pilihan anda memenuhi panduan ini atau tak [sumber: SINI]

  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin 
____________________
Alhamdulillah.. kolagen pilihan hati saya cukup syarat panduan... dan ianya terbaikk..ni dia..Shaklee Collagen POwder

Monday, 7 September 2015

EMPAT KHASIAT UTAMA OMEGAGURAD SHAKLEE UNTUK ANAK-ANAK KESAYANGAN


Zidan ni dah dapat bekalan omegaguard sejak dari dalam perut ummi dia lagi.. Omegaguard shaklee ni tinggi DHA tau mommies. . 

Antara khasiat Omega Guard untuk kanak-kanak: 

  • Membantu dalam perkembangan otak kanak-kanak. Kajian menunjukkan kanak-kanak yang mula mengambil omega 3 lebih awal ternyata otaknya lebih cergas. .  
  • Dapat merawat penyakit eczema dari dalam, biasanya ibu-ibu mengambil alternatif untuk menyapu ubat luaran sahaja tapi beberapa lama kemudian akan muncul kembali tetapi dengan pengambilan omega 3 dapat mengelakkan masalah eczema timbul kembali . 
  • Meningkatkan sistem imunisasi kanak-kanak dan dapat merawat demam selsema dan batuk kerana Omega 3 ini bersifat panas jadi bila dimakan automatik memberi kesan panas dalam badan. Omega 3 ini mempunyai sifat anti radang dan anti inflamasi jadi ianya amat berkesan utk mengurangkan serangan asma pada kanak-kanak dan mengurangkan penggunaan inhaler. .
  •  Dengan pengambilan Omega 3 juga didapati kanak-kanak lebih cergas dan aktif serta lebih fokus semasa belajar

Anak2 membesar hanya sekali..kita bagi yg terbaik utk anak2 kita ye mommies..
Nak tau cara makan omegagurad untuk anak-anak? klik SINI



Sunday, 6 September 2015

Kenapa ESP laku KERAS!!!





ESP PROMO!
BUY 6 FREE 1!
Kenapa ESP laku keras?? Sangat sesuai utk ibu hamil & menyusu. Memenuhi keperluan protin ibu hamil. Memekatkan susu ibu.
Ni pengalaman cikgu sendiri tau!
.
.
ESP juga membantu mencantikkan kulit.nampak awet muda gitu..
.
ESP memudarkan parut jerawat,stretchmark.
.
.
ESP membantu mereka yg nak kurus kenyang lebih lama.
.
.
Eh memang jatuh cinta la dengan ESP ni!
.
.
Pengguna tegar ESP
019.357.1510


BACA TENTANG KE'BEST'AN ESP KAT SINI 
 

Thursday, 19 February 2015

Tetiba..

Pukul 3 am..
Mata belum mau pejam..

So post sket kt blog ni..
Gamba2 anak2 yg dok dalam nset..
Simpan dalam blog..

Esok2 dah besar tengok balikla gambo masa korang kecik2 ni haaa..

Masing2 pakat sayang kt awak zidan oiii...
Terutama kak ina..kakak2 sangat dia tu..

Mujur rajin jaga adik..












2015
Kak ina 7y
Angah 6y
Zakwan 3y
Zidan 1y..


Ok dah..ummi nak tido..
Esok nak bergerak balik perak..
Moga segala urusan dipermudah dan doakan kami selamat sampai ye..

posted from Bloggeroid

Thursday, 1 January 2015

4 perkara mommies perlu tahu tentang perkembangan otak anak

Tahukah mommies...?


  1. Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  2. Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  3. Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  4. Antara umur 11 dan 16 tahun,  satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara. 


Vita-Lea for Children Chewable



Secara ringkas
  • Kanak-kanak bawah 1 tahun – minum susu ibu dan mendapat khasiat dari susu ibu yang diminum.
  • Kanak-kanak 1-3 tahun – ambil mealshake sesudu sehari yang dicampur dengan air sejuk atau suam. Boleh ambil Omega Guard. Omega Guard juga dikenali sebagai vitamin 'pecah' oleh kanak2 krn perlu pecahkan kapsul dulu sebelum dipicitkan ke mulut. Juga boleh ambil soy protein (ESP) dalam kuantiti yang serupa.
  • Kanak-kanak 4 tahun ke atas – mealshake, omega guard, chewable Vita Lea for children dan chewable Vita-C.


 
Dapatkan Vitalea Chewable dari Shaklee hari ini. Jangan lengah lagi untuk lengkapkan nutrisi dalam diet harian anak kite. Nak Order??

credit: sini

Tuesday, 9 December 2014

ESP adalah makanan INDEKS GLISEMIK RENDAH

Satu kelebihan yang utama ESP adalah ia mengandungi indeks glisemik yang rendah.

Apakah indeks glisemik??  
Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa darah.

Siapa yg memerlukan index glisemik yg rendah? 
1. pesakit diabetes
2. mereka yang ingin berdiet.
3. mereka yang mempunyai tahap kolestrol tinggi
Manfaat indeks glisemik rendah:
1. Mencegah dan mengawal diabetes. Sebuah kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition (Juli 2002) menyimpulkan bahwa makanan ber-indeks glisemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetes type 2.
P/S: ESP sangat sesuai untuk pengidap diabetes..Jika ibu atau ayah ada diabetes, hadiahkan ESP kepada mereka.

2. Mencegah kanser. Artikel lain dalam jurnal yang sama menyebutkan adanya korelasi antara makanan tinggi indeks glikemik dengan kenaikan risiko kanser kolorektal, kanser payudara dan mungkin juga kanser ovarium dan prostat. Dr Atkins dalam New Diet Revolution menyebut hubungan antara kanser dengan indeks glikemik yang didasari oleh fakta bahwa sel kanser “mendapatkan makanan dari gula.” Buku itu juga menyebutkan bahwa penderita kanser payudara lebih mungkin untuk selamat dan kurang mengalami kekambuhan jika tingkat insulin tubuh mereka lebih rendah.


3. Penyakit jantung. Risiko penyakit jantung meningkat selari dengan jumlah kolesterol tubuh Anda. American Journal of Clinical Nutrition juga melaporkan bahwa diet rendah indeks glisemik mengurangi kolesterol jahat dan trigliserida dalam waktu satu bulan.


6. Menurunkan obesiti. Makanan dengan indeks glisemik rendah menciptakan rasa kenyang yang lebih besar dan bertahan lebih lama. (sebab itu makan ESP semasa perut kosong menyebabkan kita akan rasa kenyang yang berpanjangan). Sesuai diambil bagi mereka yang dalam proses diet.



Nampak bukan kebaikan ESP?
Ikuti testimoni pengguna ESP
sumber: sini

Monday, 8 December 2014

Teknik betul beri SIP(susuibu perahan) oleh pengasuh

Teknik betul beri SIP(susuibu perahan) oleh pengasuh

Susu ibu adalah makanan bagi bayi dan kerjasama pengasuh amat diperlukan sepanjang 2 tahun tempoh penyusuan.Panduan ini perlu kita berikan kepada pengasuh diharap sedikit sebanyak dpt membantu mengendalikan penyusuan bayi dgn baik.

  1. Elakkan memberikan SIP ketika bayi menangis.bayi mungkin hanya memerlukan perhatian pengasuhnya.
  2. Lihat tanda-tanda bayi mahukan susu seperti kelihatan resah dan mula menghisap jarinya.Berikannya SIP berdasarkan tanda-tanda tersebut dan bukannya mengikut jadual.
  3. Berikan bayi minum secara menegak dan kepalanya diampu menggunakan tangan dan bukannya lengan.
  4. Gunakan puting botol susu bersaiz kecil.
  5. Jangan tolak puting ke dalam mulut bayi tetapi biarkan bayi memasukkannya sendiri ke dlm mulutnya.
  6. Biarkan bayi berhenti minum dan rehat pada setiap penyusuan. Ini boleh mengelakkan bayi minum terlalu laju.
  7. Bayi yg akan menentukan bila dia patut berhenti minom. Jangan paksa dia habiskan kesemua SIP yang ada dlm botol.
  8. Jika bayi kelihatan gelisah,minta pengasuh berikannya sesudu kecil SIP yg ada didlm botol.
  9. Pada waktu-waktu peralihan bulan (growth spurt) seperti usia bayi 3 bulan dan 6 bulan,lbh byk SIP diperlukan bagi membantu pengasuh mengawal keadaan bayi yg mungkin kerap meragam.


Sumber Majalah PA&MA

Disclaimer

*Produk-produk di blog ini ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
(Berubat sebagai ikhtiar, Allah yang menyembuhkan.. Demikian maksud ayat 80: Assyuara’ –“Apabila aku sakit, Allah yang menyembuhkan ku”)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...