DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI

DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI
KLIK

Sunday, 27 April 2014

Manfaat utama Lechitin yang kita perlu tahu..





Diekstrak dari kacang soya organik non-GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lechitin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lechitin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.
Manfaat utama:


  • Menyerap vitamin yang larut lemak-membantu tubuh dalam menyerap vitamin A,D,E dan K yang larut lemak
  • Melindungi hati-menghalang enapan lemak dihati, sirosi hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati
  • Pemecahan lemak dan kolestrol-Lechitin bertindak sebagai "pembersih" salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengelmulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh.
  • Pelangsingan- menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.
  • Mencantikkan otot dan kulit- membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan
  • Memperbaiki alergi-menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah, seterusnya mempertingkat alergi seperti penyakit kulit-dermatitis,demam alergi
  • Menghalang kejadian batu karang-90% dari batu karang terjadi dari kolestrol,lechitin mengelmulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkat daya ingatan dan meringankan stress-mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkat kuasa pembelajaran,memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lechitin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.
  • Menghalang tekanan darah tinggi-memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.
  • Memperbaiki prostat lelaki-kajian telah membuktikan masalah prostat dan utethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lechitin yang banyak.
  • Meringankan sembelit-lechitin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembapkan usus dan meleraikan toksin didalam usus.
Untuk konsultasi pengambilan Lechitin, bolehla hubungi saya:

Norasyikin Mohd Arif
SID 994071
019-3571510

Thursday, 24 April 2014

Apa hebatnya VIVIX?




Testimoni vivix shaklee

Vivix merupakan penemuan revolusi dalam nutrisi  polifenol. Vivix merupakan satu paten tertunda yang hebat dengan campuran botani eksklusif yang terdiri daripada poligonum cuspidatum, anggur muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak ung. 

Vivix atau lebih popular dipanggil sirap Shaklee kerana cecair vivix ni berwarna merah. Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. 

Apakah kehebatan Vivix Shaklee?

17 Kebaikan Zinc Shaklee


Sumber asal 17kelebihan zinc di bwh ini saya petik dariblog mamafaiz .

Sebelum itu tahukah anda bahawa zinc merupakan vitamin yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang. Okey sekarang jom baca 17 kelebihan zinc









Monday, 21 April 2014

Mak-mak mesti cuba Mealshake untuk anak-anak!!


 Mealshake..

Yang ni memang cikgu try sendiri pada anak2..
Terutama untuk si angah..payah sungguh nak makan..
Alhamdulillah dapat kesan positif lepas bagi mealshake pada dia..





Fakta tentang Mealshake :


1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

Friday, 18 April 2014

PENCEGAHAN Bengkak Susu dengan Lecithin

PENCEGAHAN Bengkak Susu dengan Lecithin


Lecithin telah disyorkan untuk mengelakkan kejadian bengkak susu supaya tidak berulang. Dos yang biasa disyorkan adalah 3600-4800 mg lecithin setiap hari, atau 1 kapsul (1200 miligram) 3-4 kali sehari supaya tidak berulang. Selepas seminggu atau dua, ibu boleh mengurangkan dos sekiranya keradangan berkurangan. Ibu boleh terus mengambil lecithin supaya bengkak susu tidak berulang lagi.

Thursday, 17 April 2014

Zinc: kenapa perlu makan ketika perut kosong?

Ada yang bertanya, kenapa perlu ambil zinc sebelum makan, ade beza ke ambil sebelum makan dengan ambil selepas makan? Jawapannya tentulah ADA beza, kalau tidak takkan lah pada botol pun ditulis ambil sebelum makan kan..?

Ini jawapan kepada soalan tadi :-

* Dalam proses pencernaan normal, zinc boleh musnah atau terkeluar atau terikat dengan bahan lain

* Makanan yang kita makan seperti susu, roti dan bijirin lain mengandungi phytates. PHYTATES ini akan mengikat zinc yang kita ambil dan menggangu penyerapan zinc dalam badan kita

* Sebagai contoh, kalau kita ambil susu bersama roti, phytates ini akan menjadi lebih aktif menyerap zinc, jadi bioavailibitity zinc ini akan semakin menurun, dan rugi la zinc yang kita ambil tadi.

Wednesday, 16 April 2014

Advance Joint Health Tablet (AJHT)


Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Hari ini saya nak bercerita tentang vitamin untuk kesihatan sendi. Jangan buat tak tahu Shaklee juga ada produk untuk penjagaan sendi ni iaitu Advance Joint Health Tablet (AJHT). 

Vitamin ini dihasilkan daripada satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi sendi. 

Tuesday, 15 April 2014

Kebaikan vitamin C dalam Chewable Vita C Shaklee



Chewable Vita C Shaklee telah mengalami revolusi baru apabila formulasinya ditingkatkan dengan tambahan Bioflavanoid Complex. Kini ia menjadi supplement vitamin C paling lengkap di pasaran. Ia sekarang menggunakan nama baru iaitu Chewable Vita C Plus.

Menariknya Chewable Vita C ini bukan sahaja boleh dinikmati oleh kanak-kanak berusia 4 tahun ke atas tetapi turut boleh dinikmati oleh orang dewasa yang tidak suka vitamin berbentuk pil yang perlu ditelan dengan air. Mudah sahaja untuk makan Chewable Vita C ni. Hanya perlu hisap atau kemam sahaja di dalam mulut.

Monday, 14 April 2014

Mengapa pilih Omega Guard Shaklee?

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair 
    sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

Tips mengatasi rasa loya ketika hamil

Rasa loya dan sering muntah pada peringkat awal kehamilan adalah normal. Ada yang panggil morning-sickness...apa yang pasti, rasa itu adalah rasa yang sangat tak selesa, betul tak?

Kalau yang teruk tu sampaikan tak boleh makan. Asal makan jer mesti muntah balik semuanya. Paling kita sedih bila rasa lapar tapi bila makan, akhirnya muntah.... last2 kita taktau dah nak buat apa lagi.

Sabar ye..... ini lah dugaan untuk ibu mengandung.

Sunday, 13 April 2014

11 kemusykilan tentang Shaklee Collagen Powder

Q&A tentang COLLAGEN POWDER SHAKLEE

Ramai yang PM/SMS bertanyakan tentang collagen powder SHAKLEE. Wah hot gitu :)



Ok balik pada tajuk, saya ringkaskan segala pertanyaan customer2 tentang COLLAGEN SHAKLEE powder ni. Semoga ianya membantu menjawab segala kemusyikalan tentang product ini. 

1. Apa kandungan collagen shaklee? 
2. Apa istimewanya collagen shaklee?
3. Macam mana bentuk collagen shaklee? Serbuk ke pil 
4. Tahan berapa lama colalgen shaklee
5. Macam mana aturan makan colalgen shaklee
6. Berapa harga collagen shaklee
7. Siapa sesuai amik collagen shaklee?
8. Macam mana rasa collagen shaklee?
9. Boleh tak collagen diambil bersama product lain? 
10. Ibu menyusu boleh amik tak collagen shaklee? 
11. Macam mana nk beli collagen powder

Saya akan jawab satu persatu persoalan di tas. Teruskan pembacaan ya. 

Saturday, 12 April 2014

Ada apa dengan Ostematrix?


Semasa mula2 berkenalan dengan supplement Shaklee,ostematrix adalah salah satu yang cikgu amik..tengah mengandungkan, ostematrix ni sangatla bagus..
bangun pagi memang rasa segar, bertenaga..takde rasa lenguh2 atau sakit pinggang..
Memang menjadi kewajipan untuk telan oste ni sebelum tido sebab takut sangat kaki cramp.bila telan oste insyaAllah lena sampai ke pagi tanpa gangguan cramp.
Oste jugak melancarkan pembuangan air besar tau..tanya la sape2 yang amalkan oste.memang mudah. ni semua hasil pemerhatian daripada penggunaan sendiri dan kawan-kawan cikgu.

ok..meh baca dengan lebih lanjut tentang oste

Kebaikan dan keburukan ESP

Selalu dengar orang sebut ESP tapi tak sure sangat ESP tu apa? untuk apa? betul ke berkesan?

Okaylah...saya cuba terangkan seringkas yang mungkin ya.

ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatla popular dan produk yang paling laris ialah.......kerana ESP membekalkan sumber proteinSemua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.



Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?

Friday, 11 April 2014

7 soalan popular tentang Cinch

Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.




Ada 3 perisa lazat yang anda boleh pilih :


1. Cinch Cafe Latte
2. Cinch Chocolate
3. Cinch Vanilla


Setiap kali anda menikmati Cinch Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? 

Boleh ke kurus dengan Cinch?






Shaklee mempunyai produk istimewa yang membantu dalam pengurusan berat badan. Produk istimewa ini ialah dalam rangkaian Shaklee Cinch khusus untuk pengurusan berat badan. Cinch ini dibuat khas untuk program diet dan ia memang mengenyangkan
Cinch menjadikan anda lebih kenyang kerana adanya serat dan kaya dengan vitamin dan mineral untuk keperluan nutrisi harian walaupun sedang berdiet. cinch mengandungi leucine yang lebih tinggi daripada ESP yg mana lebih tinggi kadar pembakaran lemak dan metabolisma
Cinch dihasilkan oleh doktor2, nutritionist dan saintis Shaklee. Program Cinch adalah berdasarkan lebih dari 100 jurnal yang diterbitkan dan laporan klinikal untuk setiap bahan-bahannya.

Data Klinikal dari Pilot Study yang dijalankan selama 12 minggu:
Kehilangan berat badan sebanyak 15.4 pound (dalam 7kg)
Saiz pinggang turun hingga 4.1 inci
Jisim otot kekal

Thursday, 10 April 2014

Supplement terbaik untuk ibu mengandung

Asslamualaikum

Pertama kali berkenalan dengan Shaklee ialah melalui set kehamilan.
Set ni yang cikgu try..
lepas tu terus jatuh hati sebab..
-Lebih bertenaga
-Tiada masalah HB rendah
-Keadaan kesihatan yang alhamdulillah..sentiasa baik tiap kali p cek di klinik

Set ape yang cikgu amik?

Untuk SET HAMIL SHAKLEE (1, 2 & 3 trimester) :
- Vitalea ( multivitamin)
- B Complex (asid folik)

- Vitamin C
- Ostematrix (pil kalsium)
- Omega

Dan boleh tambah dengan pengambilan ESP supaya ibu lebih bertenaga dan mengoptimum kan penyerapan vitamin.


Dengan lafaz Bismillah

Assalamualaikum..

Alhamdulillah akhirnya berjaya juga mewujudkan sebuah blog khas untuk bisnes shaklee Cikgu.
Cikgu dah join Shaklee bermula bulan Ogos 2013 lagi..Tapi baru sekarang berkesempatan mewujudkan blog ini..better late than never..

Diharapkan blog ini dapat diisi dengan segala maklumat produk Shaklee untuk kegunaan dan rujukan bersama.



SID 994071
NORASYIKIN MOHAMED ARIF
FB: Syikin Zahir
EMEL: syikinzahir@gmail.com
019-3571510

Disclaimer

*Produk-produk di blog ini ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
(Berubat sebagai ikhtiar, Allah yang menyembuhkan.. Demikian maksud ayat 80: Assyuara’ –“Apabila aku sakit, Allah yang menyembuhkan ku”)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...