DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI

DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI
KLIK

Saturday, 3 May 2014

FAQ tentang keahlian Shaklee

FAQ tentang keahlian Shaklee

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ? A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership. 
Q: Berapa modal yang diperlukan ?A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.
Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. 
Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. 
Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. 
Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya.  Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah. 
Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong. 
Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. 
Clear tak ? Hehe. If ada soalan tambahan boleh message saya ye. 
With Love,
Master to be (tiap2 kata itu adlah doa..ameen)
Syikin&Zahir
019-3571510

No comments:

Post a Comment

Disclaimer

*Produk-produk di blog ini ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
(Berubat sebagai ikhtiar, Allah yang menyembuhkan.. Demikian maksud ayat 80: Assyuara’ –“Apabila aku sakit, Allah yang menyembuhkan ku”)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...