DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI

DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI
KLIK

Monday, 30 June 2014

6 Panduan Wajib Tahu: Penyusuan Susu Ibu & Puasa

Alhamdulillah..dah masuk 2 Ramadhan..sebagai ibu yang menyusu baby, amat-amat mengharapkan susu cukup untuk baby, disamping dapat buat stok.
Kat sini saya share panduan yang boleh membantu para ibu yang menyusu dan berpuasa macam saya 

6 Panduan Wajib Tahu: Penyusuan Susu Ibu dan Puasa

1. Bolehkah saya berpuasa semasa menyusukan anak?
Ya dan tak. Ya, jika kondisi ibu sihat, dan bayi pula tiada sebarang masalah. Ibu boleh teruskan puasa. Tetapi tidak, jika ibu ada masalah kesihatan, tak larat dan sebagainya. Islam itu indah, Allah beri rukshah bagi perempuan yang menyusukan anak. Ibu boleh berbuka jika memudaratkan diri sendiri dan bayi. Lepas itu gantikan saja puasa yang tertinggal.

Tuesday, 24 June 2014

Set Pilihan Shaklee Ibu Menyusu atau Hamil Ketika Puasa


 Set pilihan ibu menyusu dan ibu hamil ketika puasa adalah Set Mighty 3GEM ataupun Set Menyusu Premium.


Majoriti ibu-ibu menyusu khuatir susu mereka merudum ketika puasa. Mereka risau tidak dapat maintain bekalan susu yang mencukupi. Dengan set Shaklee terpilih, mereka akan kekal cergas, cerdas dan cukup hidrasi ketika berpuasa dan tiada isu tidak cukup susu pada bulan Ramadhan.
Penghasilan susu ibu tidak akan berhenti ketika berpuasa. Kurang pengambilan kalori pun tidak semestinya menjejaskan kuantiti dan kualiti susu. Dalam satu kajian,ujian darah dilakukan terhadap sekumpulan kecil wanita yang berpuasa sepanjang bulan Ramadan. Wanita yang menyusukan didapati mempunyai imbangan kimia dalam darah yang agak sama dengan mereka yang tidak menyusu badan atau sedang hamil.

Faktor terpenting yang akan menyebabkan susu ibu berkurangan adalah dehidrasi. Oleh demikian, elakkan ini berlaku dengan memastikan anda minum air yang secukupnya ketika bersahur dan berbuka puasa. 

Monday, 23 June 2014

Kekal bertenaga di bulan puasa



Persediaan Berpuasa dengan Shaklee



 Sebagai seorang ibu yang menyusukan anak, saya amat risau jika pengeluaran susu merundum dan badan jadi tak bermaya. Bukan saya sahaja, mesti ibu-ibu menyusu dan mengandung di luar sana pun mempunyai masalah yang sama. Begitu juga dengan mereka yang selalu bekerja di site / outdoor. Cuaca Malaysia kan panas. ;-)

Kenapa bila berpuasa, prestasi kerja menurun, pengeluaran susu merundum dan selalu moody? Sebenarnya, bila berpuasa perut kita lapar, badan jadi dehidrasi dan mudah letih. Bila lapar dan dahaga, mulalah stress. Bila stress memanglah susu yang diperah sikit. Bagi yang bekerja, akan jadi lebih malas dan tidak produktif.

Bagi yang berpuasa, menu wajib semasa sahur dan berbuka ialah...Kurma...Makan kurma adalah sunnah Rasulullah dan kurma boleh membekalkan tenaga.

Selain kurma, saya sarankan anda mencuba produk dari set MIGHTY 3 GEM, iaitu ESP (Energizing Soy Protein, Meal Shakes dan Performance drink.



Wednesday, 18 June 2014

Kebaikan Lecithin Shaklee

Lecithin itu sendiri adalah lemak...hehe...terkejut tak? Takkan la kan...lecithin kan fungsinya untuk pecahkan lemak...hehe..so, hari ni meh kita study pasal Lecithin.
Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak. Secara ringkasnya,Lecithin menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan kita. Sumber Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, kacang soya.
Tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin...dan yang menariknya Lecithin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean...suka takkk? hehe...
13 perkara tentang Lecithin yang perlu anda tahu.,..

Tuesday, 17 June 2014

Kenapa ESP sentiasa menjadi pilihan?






Kenapa ESP sentiasa menjadi pilihan? 
Kerana ESP membekalkan sumber protein untuk keperluan badan, ESP juga sesuai untuk semua lelaki dan perempuan

Tanda-tanda kekurangan protein?
~ Rasa lemah, lesu, tak bermaya - menggeletar.
~ Kolesterol tinggi, tekanan darah rendah -jadi pening.
~ Punca ulser perut dan ulser usus.
~ Luka lambat sembuh akhirnya berparut.
~ Menggangu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
~ Antibodi tak kuat untuk melawan penyakit, Kurang daya tahan.

==========================================
Bagi yang tercari-cari set yang sesuai boleh pilih dari gabungan berikut :
1. ESP + Alfalfa = Ibu Menyusu (RM203.75)
2. ESP + Vitamin C = Kulit halus, gebu dan cantik (RM242.50)
3. ESP + GLA Complex = Kesuburan / Beauty Booster (RM241.25)
4. ESP + Vitalea = Kecergasan / Memberi tenaga (RM238.75)
5. ESP + COQ Health = Jantung / Diabetes / Darah Tinggi (RM274.00)
6. ESP + Vitamin E = Masalah kulit berjerawat / parut (RM299)
7. ESP + B-Complex = Kulit Cantik (RM203.75)

Semua harga yang tertera adalah pada harga runcit, jika inginkan pada harga jimat boleh mendaftar sebagai ahli. Menjadi ahli tak semestinya anda wajib menjual ye.
Berminat untuk konsultansi boleh PM/SMS/WA saya ye 



Monday, 16 June 2014

Soalan popular bagi Shaklee Advanced Joint Health Tablet



Apakah estrak jagung?
Estrak jagung secara semulajadinya kaya dgn glukosamina yg merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yg juga dijumpai dalam tendon dan ligemen. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dalam membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Apakah Boswellia?
Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yg berfungsi sebagai anti radang semulajadi.

Apakah yg membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
Ekstrak Boswellia proprietari yg digunakan di dalam Shaklee Advanced Jointh Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yg berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yg berkait rapat dalam memberikan bioaktiviti yg lebih baik berbanding daripada AKBA sahaja. Tambahan pula ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutirisinya dapat menyokong keselesaan sendi yg lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yg lebih tinggi.

Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet ini dengan Ostematrix pada masa yg sama?
Boleh. Tada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-duanya yg menyokong kekuatan sendi anda. Lebih baik anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet.

Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
Untuk hasil yg terbaik, ambillah mengikut apa yg disarankan iaitu 2 tablet sehari bagi setiap hidangan.

Mengapa ia bebas daripada kondroitin?
Ia tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik bila diambil secara oral (ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yg sulfat kondroitin juga boleh menggangu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yg lazimnya diserap dengan baik jika diambil secara berasingan.



Mengapa produk ini mengandungi vitamin C?
Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang nilai harian 100% vitamin C, kerana ia merupakan nutrien penting yg diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu kompenen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yg lain di dalam tubuh.

Mengapa produk ini mengandungi mineral zink, tembaga dan mangan?
Kerana ia menyumbang nilai haria 10% mineral surih zink, tembaga, dan mangan yg merupakan faktor sampingan enzim-enzim yg membina kolagen dan glukosaminoglikan.

Adakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
Ya.



credit: superbvitamin

Masalah kolestrol tinggi




Apakah Kolesterol Tinggi

Kolesterol adalah bermaksud sejenis sterol yang muncul dalam aliran darah sebagai lemak. Apabila molekul hidrogen dan oksigen mula bergabung bersama-sama , mereka menjadi ysatu lemak yang dipanggil lipid. Jika tidak dirawat , lipid ini boleh menyebabkan beberapa penyakit yang serius dan mengancam nyawa manusia
Terdapat tiga jenis utama kepadatan lipoprotein dan ada termasuk kepadatan rendah (LDL ) yang sering menjadi punca utama penyakit koronari jantung, ketumpatan tinggi ( HDL) , dan ketumpatan perantaraan ( IDL ). Ujian kolesterol mudah boleh mengetahui yang kepadatan anda mengalami .

Sunday, 15 June 2014

PHYTOCOL-ST


Memperkenalkan PHYTOCOL-ST Shaklee

Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari
phytocol shaklee
PHYTOCOL-ST Shaklee adalah formulasi proprietari yang berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL
Kelebihan dan Keistimewaan Shaklee.

Thursday, 12 June 2014

VITALEA-Multivitamin terbaik!


Multivitamin Terbaik Adalah Vitalea Shaklee

VITA-LEA SHAKLEE MULTIVITAMIN TERBAIK
Multivitamin menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang. 

Memilih multivitamin terbaik menyokong diet harian kerana makanan disekeliling kita dipenuhi makanan yang telah diproses daripada sos, kicap dan makanan segera. Jadi sangat sukar bagi kita untuk mendapatkan 5-9 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.

Saturday, 7 June 2014

Makan Vitamin masih tak berkesan-Kenapa Ya?

Kenapa Ai makan vitamin tak ada apa-apa kesan ye....Mari kita kita selidik dan samaada anda dah ikut guide pengambilan vitamin.. 

  • Kurang minum air putih. Kita digalakkan minum air putih 3 liter sehari. Bagi membantu penyerapan vitamin dengan lebih baik. Air putih penting untuk pastikan detokfikasi berjalan lancar supaya toksin dapat dikeluarkan daripada badan.
  • Makan Vitamin secara banyak pada satu masa. Tujuannya takut terlepas makan vitamin yang lain. Ini boleh meningkatkan kepekatan darah pada masa tertentu,lebih-lebih lagi sebalum tidur. Sedangkan pada masa yang sama anda kurang ambil air putih bagi membantu penyerapan khasiat vitamin yang telah anda ambil. Bila membeli vitamin dapatkan jadual pengambilan vitamin yang sesuai daripada Perunding Kesihatan.
  •  Vitamin yang tidak boleh diambil serentak:

10 soalan popular tentang Collagen Powder Shaklee (CPS)

Di bawah ni adalah 10 soalan popular tentang Collagen Powder Shaklee (CPS). Jom studi jap. =)

Apa kandungan Collagen Powder Shaklee (CPS)?

Kandungan utama CPS adalah dari sisik ikan merah, iaitu salah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain.

Ada 7 lagi kandungan tambahan iaitu:

1.    Ekstrak Kerang-kerangan - Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata
2.    Elastin dari kolagen ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. 
3.   Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dna anjal
4.   Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaa semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen
5.   Ekstrak Pfaffia - Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila diganbungkan dengan enstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan mebuatkan kulit lembut, lembap dan rata 
6.   Ekstrak biji benih Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas
7.   Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita. Vitamin-Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.

Tuesday, 3 June 2014

Vit E shaklee TERBAIK!!


Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik. 

Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik. 

Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.
Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. 

Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

VITAMIN E juga bertindak sebagai
  • ·         Awet muda
  • ·         Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
  • ·         Mengurangkan parut
  • ·         Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
  • ·         Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
  • ·         Merawat masalah keintiman
  • ·         Merawat masalah seksual lelaki
  • ·         Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi

And yg best vitamin e ni dah ditambah dgn GRAPE SEED EXTRACT yg menambahkan lagi khasiatnya dan tahap powernya berbanding yg dulu
  Kebaikan kesihatan grape seed extract
  • ·         Menyingkirkan radikal bebas
  • ·         Mengurangkan radang (inflammatory)
  • ·         Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
  • ·         Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
  • ·         Mencegah masalah kelenjar prostat
  • ·         Melambatkan proses penuaan
  • ·         Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
  • ·         Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
  • ·         Membantu fungsi sistem saraf otak
  • ·         Meningkatkan daya pertahanan



MASKER VITAMIN E 

Sebelum tidur

Sapu sebiji vitamin E sebelum tidur..Caranya, vitamin E tu cucuk dgn jarum dan picit perlahan-lahan sampai keluar minyak vitamin E dan sapu keseluruh muka nipis2. 
ini rupe vit E bile dipicit kuar dari kapsul dia..


atau 

Pagi 
Sapu muka dgn plain yogurt dan biarkan selama 5-10min... Memang best..! Atau boleh campur yogurt tu dgn sesudu kecil ESP. Tepek kat muka sampai rasa kulit muka menegang (sampai yogurt tu kering). Besttt sangat masa ni, kalah masker yg kita dok tepek mcm topeng tu... Lepas dah kering tu terus basuh dgn pencuci muka. Memang lembut jer rasa kulit 








 TESTIMONI







ha..apa tggu?? mai beli vit e shaklee. Bukan saja baik untuk jantung...tapi utk kulit pun superb! yg dah kawen pun...vitamin e ni leh jadi vitamin cinta lagi! haaaa....nak tau apa tu vitamin cinta??? 


Disclaimer

*Produk-produk di blog ini ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
(Berubat sebagai ikhtiar, Allah yang menyembuhkan.. Demikian maksud ayat 80: Assyuara’ –“Apabila aku sakit, Allah yang menyembuhkan ku”)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...