DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI

DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI
KLIK

Friday, 18 July 2014

GARLIC-Supplement wajib bawak balik kampung!!

Assalamualaikum..
pejam celik..dah tak lama kita berada di 10 Ramadhan terakhir..
Ya Allah..pantasnya masa berlalu..
diam tak diam Ramadhan bakal berlalu pergi..Syawal pulak yg menanti..
mood raya memasing semua dah on la agaknye ye..


Masa raya nanti..adela nanti peristiwa "perut terkejut"..elok2 sebulan berpuasa..tetina nanti macam2 menu nak masuk dalam perut..so, sebagai persediaan awal,terutama yg nk beraya di kampung..cikgu rekomen, bawakla sekali garlic ni balik kg..maklumla raya..susuah nak kene p klinik atau nak cari ubat di farmasi..
sediakan payung sebelum hujanlaa..

Kenapa Garlic?
Basicnya garlic ni bagus sangat untuk buang angin. tambah2 time raya balun makan semua sampai tak hengat..garlic ni berfungsi sebagai antibiotic semulajadi jugak tau. elok sangat bila sebu2 perut, batuk2, sakit tekak..

Meh berkenalan dengan garlic ni

Tuesday, 15 July 2014

Manfaat Utama Vitamin C


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


sustained release vita-c shaklee

Buah oren dikatakan mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi..

Vitamin C ini begitu popular dan sering sahaja dikaitkan dengan kecantikan. Ingat Vitamin C, ingat cantik. Betul tak?
Hakikatnya Vitamin C lebih dari itu kerana Vitamin C punyai manfaat yang banyak untuk kesihatan. Malah Vitamin C juga merupakan vitamin yang popular di kalangan kanak-kanak.

Jom kita tengok beberapa manfaat utama Vitamin C..


Merangsang pembentukan kolagen

Sunday, 6 July 2014

Apa beza UBAT dengan SUPPLEMENT?

Assalamualaikum..
Selalu cikgu berjumpa customer yang sering menyamakan ubat dengan supplement. TIDAK..ubat TIDAK sama sekali dengan supplement..
Meh kita tengok apa beza ubat dengan supplement ni..



http://cikguvita.blogspot.com/



Saturday, 5 July 2014

Beli Vitamin Shaklee Secara Online Dengan Kad Kredit atau Debit via eSell Shaklee

Assalamualaikum..
sekarang semuanya dah dihujung jari..main klik2 aje..samala dengan shaklee ni pon..kalau anda bukan ahli, itu bukan 1 masalah lagi untuk mendapatkan produk shaklee..sebab sekarang shaklee dah memperkenalkan E sell..




Sekarang semua pelanggan Shaklee boleh membeli produk Shaklee terus melalu laman web Shaklee dengan menggunakan kad kredit atau kad debit tanpa perlu melalui mana-mana Shaklee Indipendent Distributor.
Dengan adanya eSell Shaklee ni makin mudah nampaknya. Hanya perlu buat entry tentang produk, tarik traffik ke blog, dan eSell akan membantu. 

Salah satu contoh entry yang telah cikgu buat ialah tentang Performance  Drink kegilaan ramai dibulan puasa ni. Sekiranya pembaca ingin membeli PD boleh terus klik link yang diberi dan boleh terus beli di laman web Shaklee2u.

Friday, 4 July 2014

Persoalan: Siapa yang sesuai minum Performance Drink?


Kalau ditanya apakah supplement yang hot dan menjadi favourite di bulan puasa ni...jawapan Cikgu tentulah Performance Drink Shaklee...kekal bertenaga sepanjang hari, kurangkan rasa haus dan membantu kekalkan hidrasi tubuh badan kita...Cikgu pon amik tau..

Sekilas fakta tentang Performance Drink :
  • Minuman elektrolit yang mengawal keseimbangan bendalir badan agar tidak kekeringan atau mencegah dehidrasi.
  • Mengandungi formula 3 jenis karbohidrat iaitu matodextrin, fructose & glucose yang penting untuk tenaga dan stamina.
  • Mengandungi formula unik Shaklee iaitu Opticarb yang membekalkan tenaga serta-merta dan berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah.

                              


Adakah Performance Drink ni untuk ibu2 menyusu dan mengandung je? Mestilah TAK...sebab ia juga sesuai diambil oleh:

Adakah berpuasa semasa menyusukan membahayakan saya?


Assalamualaikum..
entry kali ni cikgu tujukan khas untuk supermommy yang menyusukan baby dalam bulan Ramadhan ini. Semestinya dugaan dan cabaran besar bagi ibu-ibu yang menyusukan ni.sabarr..ganjaran dan pahala yang besar menanti..
antara persoalan dikalangan ibu-ibu yang menyusu, adakah berpuasa ketikan menyusukan anak membahayakan si ibu?

Badan anda biasanya dapat bertahan jika anda berpuasa. Dalam satu kajian, ujian darah dilakukan terhadap sekumpulan kecil wanita yang berpuasa sepanjang bulan Ramadan. Wanita yang menyusu badan didapati mempunyai imbangan kimia dalam darah yang agak sama dengan mereka yang tidak menyusu badan atau yang sedang hamil. 



Walau bagaimanapun, menyusu badan membuatkan anda sangat dahaga. Jika anda ternyahhidrat, anda akan rasa tidak sihat. Anda boleh mengagak bahawa anda sedang ternyahhidrat apabila:

Thursday, 3 July 2014

Tidur Selepas Subuh ? Kenapa Rasulullah Larang




http://cikguvita.blogspot.com/


Jangan Tidur Selepas Solat Subuh

Tidak dinafikan ada sebahagian daripada kita menjadikan tidur selepas subuh sebagai satu amalan. 

Amalan ini adalah kurang baik kerana Rasulullah SAW sendiri melarang anaknya Fatimah r.a. tidur selepas subuh.

Ramai orang sering memperkatakan tentang larangan tidur selepas solat subuh.

Larangan ini bukanlah daripada kita, tetapi terdapat hadith Rasulullah SAW yang mana baginda melarang anaknya Fatimah untuk tidur selepas subuh.

Lihatlah kepada diri kita ini, ada sifat pemalas yang perlu diubah.

Jika kita tidak ubah tabiat pemalas kita ini, maka bermacam-macam impak negatif bakal menghanyutkan diri ke arah kemudharatan yang lebih besar.

Jika tidak sekarang, bila lagi bukan?

Disclaimer

*Produk-produk di blog ini ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
(Berubat sebagai ikhtiar, Allah yang menyembuhkan.. Demikian maksud ayat 80: Assyuara’ –“Apabila aku sakit, Allah yang menyembuhkan ku”)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...