DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI

DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE DISINI
KLIK

Saturday, 20 September 2014

Kenapa perempuan ramai yang nak berKOLAGEN?

Asssalamualaikum..

Dulu-dulu bila orng sebut pasal kolagen..cikgu tak kisah pon..bajet macam soalan tak masuk peksa kan..buat dek aje.
tapi sekarang..dah masuk3series..bila makin ramai rakan seusia dok bersembang pasal kolagen..baru la mula nak amik tau..

Apa benda kolagen ni sebenarnye???

Untuk pengetahuan anda, bila seseorang itu (lelaki atau perempuan) meningkat dewasa, banyak protein yang ada dalam kulit mula hilang. Bila dah hilang, kulit akan mula menjadi kedut dan bewarna kusam. So, apa kena mengena dengan kolagennya? Well, kolagen sebenarnya adalah sejenis protein yang ada pada kulit. Boleh dikatakan 80% dari kulit-kulit kita mengandungi kolagen. But apa akan jadi kalau kulit kekurangan kolagen tertentu?hmmm, kita akan jadi tua.


(Klik gambar untuk tumbesaran)


Sebab itu lah ada makcik-makcik yang pakai kolagen akan kata "Kolagen ni kasi awet muda wehh". Sebenarnya, kolagen ni umpama refill. Kolagen adalah protein yang terdapat dalam kulit. So, bila anda ambil supplement yang berunsurkan kolagen, ianya membuatkan kulit anda nampak cerah dan tak kedut sebab dia dah ganti protein yang dah hilang / kurang. Bila dah cerah dan tak kedut, korang akan nampak makin muda la kan? Itu je yang berlaku sebenarnya.

Siapa yang Patut Makan dan Guna Produk Kolagen?
Pelajar (Perempuan dan lelaki)
- Kolagen bagus untuk sesiapa yang ada masalah mudah lupa. 
- Semua manusia sukakan model / artis yang berkulit cantik. Admit it. Dan Shila Amzah ada produk kolagen dia sendiri. Ning Baizura juga kalau tak silap.
Mangsa kebakaran
- Kolagen amat diperlukan untuk replace semula semua kulit yang dah terbakar / melecur.
Lelaki dan Wanita yang nampak tua (Or orang yang makin tua)
- Seseorang itu akan nampak tua bila kulit dia dah start berkedut dan jadi kusam kan? You will need this kolagen untuk counter masalah kulit yang berkedut dan rosak.
Perempuan yang baru lepas bersalin
-cikgu dah bersalin 4 kali..wajib dah ni amik kolagen!
Bekas pesakit yang ada masalah kulit / parut
- Replace the dead skin and mengurangkan kesan parut dan kulit kasar.
Orang yang mempunyai masalah tidur
- Collagen bagus untuk orang yang ada masalah tidur. Kolagen ni akan membantu anda supply collagen material in the first sleep cycle. Normal sleep cycle adalah 90 minutes.
Orang yang mudah sakit
- Improve the metabolism



dan memandangkan bulan ni bulan Promosi utuk ShakleeCollagen Powder,beli 6 dapat 7,cikgu pon aamik kesempatan laaa..ajak kawan2 pakat2 beli sekali..dah 2batch oder dah..lepas ni nak kene bukak 3rd batch la...lalalalal..

so sape2 yg naklambatkan kedut..jom join cikgu berkolagen jugak!!




Wednesday, 17 September 2014

Perlu ke bagi anak makan supplement?


Assalmulaikum..
sapa boleh jawab soalan tu...perlu ke bagi anak makan supplement?
semestinya mak-mak la yg boleh jawab perlu ke tidak..
sebab mak2 ni la yg memantau apa yg anak2 makan kan?

Dulu-dulu..cikgu pun tak kisah.
janji anak makan je.
tapi bila makin banyak kita membaca..makin banyak kita tau..


Sebenarnya perlu ke tidak bagi anak makan supplement?

Sebelum membuat keputusan kepada persoalan di atas, sebaiknya MAK perlu tahu terlebih dahulu apakan nutrisi atau vitamin yang diperlukan oleh anak-anak.

Berikut adalah antara vitamin-vitamin penting yang diperlukan oleh tubuh anak anda semasa proses pembesaran:

Vitamin A  - Penting untuk penglihatan. Vitamin A boleh diperolehi daripada sumber makanan seperti lobak merah, brokoli, labu, telur dan marjerin.

Vitamin B1 - Membekalkan tenaga. Vitamin B1 boleh diperolehi daripada makanan seperti gandum, susu, biji bunga matahari dan daging.

Vitamin B2 – Membolehkan tubuh menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga. Vitamin B2 boleh diperolhei daripada susu, produk tenusu dan bijirin.

Vitamin C – Antioksida, membantu meningkatkan daya tahantubuh. Vitamin C boleh diperolehi daripada buah-buahan seperti oren, jambu batu dan sayuran berdaun hijau.

Kalsium – Penting untuk Pembentukan tulang dan gigi yang kuat. Makanan yang mengandungi kalsium ialah susu, keju dan produk tenusu yang lain.

Zat Besi – Penting untuk pembentukan Hemoglobin bagi sel darah merah. Zat Besi boleh diperolehi daripada ikan, telur dan ayam.

Okay, sekarang anda dah tahu beberapa vitamin penting yang diperlukan oleh anak anda. Soalan seterusnya ialah ‘adakah makanan harian anak anda dapat membekalkan kesemua nutrisi yang diperlukan seperti di atas?


Ada segelintir mak-mak yg dah yakin,anak2 dah makn mcam2..dirumah..disekolah..
tapi..mak2 sekalian..tahukah anda..sebahagian besar nutrisi penting telah pun termusnah semasa proses penyediaan makanan lagi. 

Disinilah pentingnya peranan supplement atau vitamin tambahan. Meal Shakes Shaklee adalah Supplement atau vitamin tambahan terbaik untuk anak kita yang berfungsi melengkapkan kesemua nutrisi yang tidak diperolehi daripada makanan harian anak-anak. 

Tapi jangan salah sangka pula ye, supplement atau vitamin tambahan atau supplement hanya berfungsi sebagai pelengkap dan bukannya pengganti makanan anak anda. Jangan pula anda beranggapan bila dah bagi supplement kat anak, anak anda dah tak perlu makan makanan berkhasiat lagi ye..:)







Friday, 5 September 2014

Kenapa Lechitin bagus untuk ibu menyusu?


Cikgu dan lechitin memang berpisah tiada...
sejak dari bersalin tu sampai sekarang..masih bersama..Tahukah ibu-ibu apakah kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu?
  •  Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
  • Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
  • Ia membantu ibu mengatasi masalah  lupa atau "short memory" yang biasa dilalui selepas melahirkan.
  • Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi .
Maka selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah ya selamat diambil.


Mari kita kenali lebih dekat apa itu Lecithin.
-Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) – yang  membantu badan menyerap nutrien larut
 lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone
-Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
-Untuk commercial didapati dari telor, jagung & kacang soya
-Fat Emulsifier – Metabolisma lemak 
-Asid linoleik (essential fatty acid) – amat diperlu oleh badan. Tapi badan tidak boleh
 menghasilkannya sendiri dan  ia perlu diambil melalui diet harian
-Kolin – satu komponen neurotransmitter
-Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf
-Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan
waaaawawwa
sapela taknak susu yg lebih berkualiti utuk beby sambil maknya boleh makin kurus kan?kan?
lechitin laaa..alalalalal

Roger cikgu ye..macam biase..tuisyen free je cikgu kasik


Tuesday, 2 September 2014

Set berpantang yang mampu milik dan mudah diamalkan

Masih tercari-cari set bersalin yang sesuai?
Due dah makin hampir?
Pening dengan pelbagai set bersalin di pasaran?
Nak cari yang mampu milik dan selamat?
Jom try set bersalin moden Shaklee!!
Set Bersalin Shaklee boleh diambil hari pertama ibu-ibu bersalin. Ianya selamat diambil walaupun bayi mengalami jaundice atau G6PD berbanding Jamu biasa.


Cikgu percaya ibu-ibu yang sedang hamil pasti sibuk mencari set bersalin yang sesuai dan terbaik, terutama yang memilih untuk menyusukan bayi.

Soalan yang bermain di fikiran anda semestinya…set bersalin mana yang terbaik? set berpantang mana yang sesuai? Set mana yang sesuai jika baby jaundis?

Seharusnya, ibu-ibu perlu mencari set yang mudah diamal, harga mampu milik dan selamat untuk bayi menyusu. Set bersalin yang selamat untuk menyusukan bayi adalah yang berasaskan ramuan tradisional dan semulajadi seperti herba, jamu dan set bersalin yang terdiri daripada pil-pil.


Secara ringkasnya, fungsi set berpantang adalah untuk:
  1. Memulihkan organ peranakan supaya kembali subur dan memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.   
  2. Memulihkan luka luaran dan dalaman selepas bersalin.
  3. Mengembalikan kecantikan tubuh badan seperti sebelum bersalin 
  4. Supaya dapat mengelakkan stres dan meroyan 

Akan tetapi, tidak semua yang serasi dengan set bersalin tradisional (jamu).
Mungkin ada juga di antara anda yang tidak sempat untuk menghabiskan set pantang tradisional sejak melahirkan anak pertama disebabkan cara pengambilannya yang remeh ataupun produk yang diambil dirasakan tidak bersesuaian.


Lebih-lebih lagi untuk ibu yang bayinya mengalami jaundis tidak boleh mengambil jamu kerana dikhuatiri isi kandungan tertentu yang akan melambatkan lagi hilangnya jaundis pada bayi tersebut.
  
Mujur sekarang sudah ada produk yang mudah dan berkesan iaitu set bersalin dan  berpantang moden Shaklee. Ianya paling sesuai untuk ibu-ibu yang mementingkan kesihatan dalaman, berpantang sendiri serta menyusukan anak.  

Set berpantang ASAS Shaklee terdiri daripada 4 jenis produk vitamin dan mineral:

VITA-LEA
Membekalkan 23 jenis vitamin 
Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan
Menolong memulihkan fungsi penghadaman dan selera makan
Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan


- B COMPLEX

Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan

Disclaimer

*Produk-produk di blog ini ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
(Berubat sebagai ikhtiar, Allah yang menyembuhkan.. Demikian maksud ayat 80: Assyuara’ –“Apabila aku sakit, Allah yang menyembuhkan ku”)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...